diumenge, 19 d’octubre de 2014

La crisi de recursos humans

(Conferència TED per el britànic Ken Robinson)

El Sr. Ken Robinson parla sobre com hauria de ser el futur per als nostres fills, és a dir, hi ha d'haver una revolució a l'educació per tal de que els nens i nenes realment vulguin fer el que estan fent. Molts de nens deixen l'escola perquè no els hi agrada el que fan, ni de la manera que ho fan, ja que ells volen fer el que realment els ompli; pel què realment tinguin passió.

Una de les coses que més m'ha agradat d'aquesta conferència i d'aquest senyor, és com et fa veure les coses des d'un altre punt de vista perquè realment t'arribin. Sap posar els exemples clau perquè tu entenguis en cada moment al què ell vol fer referència. Un exemple n'és quan ens posa en la situació del bomber, el qual fa el què realment li agrada i no es deixa guiar per el que li poden arribar a dir els altres. En la meva opinió, tots hauríem d'actuar igual que ho ha fet aquest senyor, ja que no hem de deixar-nos portar per el que diuen els altres i fer el que realment ens agrada.

En Robinson diu que actualment hi ha una segona gran crisi climàtica: la dels recursos humans. Això fa referència a que l'educació d'alguna manera, ens impedeix desenvolupar-nos com a les persones que podríem arribar a ser. Amb això vull dir que els professors i professores ens ensenyen a tots el mateix, ens agradi o no, i la vida mateixa ens obliga a tenir estudis per a poder sobreviure, així que d'alguna manera ens veiem obligats a haver de tenir estudis d'allò que potser no és el que més ens agrada.

També m'ha agradat molt el tema del que ha parlat en general, és a dir, com ens afecta l'educació com a persones, que és un dels temes més comuns que tothom pensa però que ningú s'atreveix a dir, i ell ho ha fet d'una manera molt especial, ja que d'un tema tan seriós com aquest, n'ha sabut treure'n el punt humorista d'una forma molt subtil.

En general, m'ha sorprès molt positivament i ha fet que canvies alguns pensaments que no tenia del tot clars respecte al meu futur.

1 comentari: