dilluns, 17 de novembre de 2014

Conflictes armats actuals: Estat Islàmic contra EEUU

Dimarts 4 de Novembre de 2014 - Iraq

"L'Estat Islàmic ataca Hit, la ciutat dels yihaidistes a Iraq"

Aquesta notícia tracta sobre un clan suní -anomenats yihaidistes- els quals tenen una idea molt generalitzada d'una comunitat àrab suní fidel al dictador, així que aquests han assassinat a més de 300 persones de la tribu Albu Nimir, ja que s'havien fet amb la ciutat de Hit, a Iraq.
Abans que la tribu Albu Nimir es fes amb la ciutat, l'estat Islàmic va tenir diversos enfrontaments contra la tribu, però aquesta finalment va guanyar. Aquesta és una de les principals raons per el qual l'estat Islàmic fa atemptats contra la ciutat -ara de la tribu- com a càstig per no haver-los deixat avançar la seva expansió. A més a més, EEUU va col·laborar amb l'estat Islàmic proporcionant-li soldats i armes, però aquest va decidir retirar-els-hi en veure el mal que estaven causant a Iraq. Així, aquests soldats i armes poden ser enviats a diverses companyies amb la finalitat d'acabar la guerra, però aquesta es una idea que encara s'està qüestionant.
L'estat Islàmic està causant molta por entre els habitants de Iraq, ja que es creu que té segrestats a més d'una vintena d'occidentals, entre els quals trobem a Peter Kassig: un jove metge que va anar a Iraq amb la finalitat de intentar ajudar a totes les persones afectades per la guerra creant una organització humanitària, però l'estat Islàmic hi va intervenir de tal manera que, aquests, van enviar un vídeo a la seva família en el qual s'hi podia veure com un soldat islàmic decapitava al seu fill, en aquest cas, en Peter.

Personalment, crec que moltes d'aquestes guerres són gairebé inevitables pel simple fet que estem parlant de països amb molta pobresa i una gran dictadura que no ajuda gaire. Estudiant aquesta notícia me n'he adonat de que moltes persones s'encarreguen de fer que aquesta pública però no fan res per intentar solucionar-ho, i aquest és un dels nostres grans problemes. Veiem una notícia i ens sentim malament per totes aquelles persones que han de patir les conseqüències de la guerra, però a cas alguna vegada en hem preguntat ¿puc fer alguna cosa per solucionar-ho?, la resposta és sí, podem.

He escollit aquesta fotografia perquè trobo que transmet molt en molt poc, és a dir, a la fotografia hi podem veure una nena enmig d'uns soldats esperant per a lluitar. Això fa referència a la innocència de la nena i que malgrat la seva joventut, ha de viure els efectes de la guerra, sense que ella ho hagi demanat. En conclusió, nosaltres no escollim el país al que naixem ni les guerres que aquest comporta, així que tots hauríem de fer alguna cosa per evitar-ho, perquè aquestes persones podrien ser els nostres fills o familiars i, fins i tot, nosaltres mateixos.
1 comentari:

  1. Molt bones reflexions.
    ORT: hi ha errors d'apostrofació i algun DE QUE...

    ResponElimina