dilluns, 24 de novembre de 2014

Notícies de societat: "Brittany Maynard consume su decisión de "morir con dignidad""

"La mujer se acogio a la ley de suicidio asistido de Oregon para evitar la agonía"

El dimarts 4 de Novembre de 2014, en David Gutiérrez, l'autor d'aquesta notícia, ens explicava en el diari "El País", a l'apartat de Societat, la presa de decisió que una noia havia fet envers la seva mort.

Els metges li van diagnosticar a la Brittany Maynard un glioblastoma al cervell, el qual es una espècia de càncer que no té cura, i aquests no li van donar més d'un any de vida. 
La Brittany  feia dos anys que s'havia casat i estava intentant tenir un fill, però aquesta malaltia li va prendre la vida, així que va començar una campanya en la qual demanava poder morir sense patir. Finalment, va haver de mudar-se a Portland (Oregon) per dur a terme el què ella no havia demanat però li havia vingut i ara formava part d'ella, la mort. Així doncs, va fixar una data (1 de Novembre de 2014) per poder morir acompanyada de tota la gent que estimava i poder fer realitat algunes coses que ella volia fer abans de morir, com per exemple visitar "El gran cañon del Colorado".
A més a més, gràcies a aquesta campanya que ella va començar, moltes persones també son capaces de dur a terme aquest sistema, anomenat eutanàsia. 

Personalment, trobo que aquest és un tema molt interessant i molt difícil de donar una raó per la qual dir si hi estàs d'acord o no, ja que cada persona és un món i hem de conèixer cada cas específicament per poder donar una resposta. Però jo em centraré en el cas de la Brittany. En el seu cas, puc dir que sí que estic d'acord amb què se li concedeixi la llibertat de poder decidir sobre què fer amb la seva vida, ja que si no, tant ella com la seva família,  acabaria sofrint molt mes del que ella mai ha desitjat. Ningú mai escull la seva vida, si no que se li és atorgada de forma aleatòria, així que què menys que poder escollir sobre la nostra pròpia mort?


1 comentari:

  1. Tema molt interessant, l'eutanàsia!

    Hi tens un parell de faltes: dos "si no" que han d'anar separats

    ResponElimina