dilluns, 1 de desembre de 2014

La Violeta i l'Educació viva

Les doules són aquelles dones, la majoria mares, que acompanyen a altres dones abans, durant i després de l'embaràs. La seva feina es basa en donar suport a aquestes mares, tant físic com emocional. A més a més, les doules no tenen una preparació acadèmica específica, la seva formació conté coneixements sobre la fisiologia de l'embaràs, el part, l'educació prenatal...
També s'ha provat que les dones acompanyades per doules tendeixen a tenir una millor experiència dels seus parts i ho afronten amb més confiança i seguretat, el qual proporciona un bon vincle entre la mare i el fill o filla.
Així doncs, ara que sabem el què és una doula, la Violeta es un exemple de les moltes que hi han. Ella mateixa ha educat als seus fills sense necessitat de portar-los a una escola, és a dir, ha optat per l'educació viva.
En la meva opinió, estic totalment d'acord amb el què l'educació viva aporta als nens i nenes, ja que com bé diu a l'explicació, la nostra societat valora molt més el tenir que el ser, amb això vull fer referència a que els nens i les nenes a les escoles normals la seva educació sempre va dirigida a que aquests en un futur puguin treballar per guanyar el màxim possible i així poder tenir una millor vida. Trobo que això no hauria de ser així ja que si els nens o nenes decideixen estudiar, hauria de ser per en un futur poder ser el què ells realment volen, sense donar massa importància al què puguis guanyar o deixar de guanyar, i això és una cosa que l'educació viva aporta als nens, entre moltes d'altres com per exemple l'alegria, ja que fan el que ells realment els apassiona, l'espontaneïtat, perquè en el seu futur es regeixin per el què ells volen en aquell precís moment i la vivència, no trobo una millor experiència sobre la vida que l'educació viva.

He escollit aquesta foto ja que em transmet el mateix que m'ha transmès l'educació viva, el poder trencar forts murs per aconseguir un món millor.1 comentari: