dimarts, 13 de gener de 2015

Charlie Hebdo

El passat 7 de Gener a París (França), es va dur a terme, segurament, una de les notícies més impactants d'aquest 2015: L'atemptat per part dels gihadistes contra els parisencs. Tot això va ser degut a que la revista anomenada Charlie Hebdo va publicar feia uns 6 anys, una caricatura de Mahoma, el qual per a ells no pot ser representat sota cap mena de permís.

El gihadisme està constituït per totes aquelles persones seguidores de l'islam, però aquestes ho porten al màxim extrem.  Trobo que una cosa important a destacar és l'error que estant cometent moltes persones al relacionar la raça musulmana amb el fet de ser un terrorista. Evidentment, això no és així, ja que si totes les persones musulmanes fossin terroristes possiblement ja estaríem tots morts, i això no passa. És molt injust que totes aquestes persones hagin de suportar el pes de la seva reputació que unes altres els han fet guanyar, i aquí entrem en la discussió sobre si París hauria de seguir acceptant la integració dels immigrants o si hauria de evitar que aquests traspassin les seves fronteres. Des del meu punt de vista, hauria de seguir amb les portes obertes a tota aquella gent en busca d'una vida millor lluny del seu país, ja que si fóssim els cristians que ens trobéssim en una situació semblant ningú s'ho pensaria dues vegades a l'hora de decidir-ho.

Pensant amb tot el succeït amb la revista Charlie Hebdo, em pregunto, realment som un món on la llibertat d'expressió és un dret universal? Suposo que la resposta és que no, però tampoc ho diria del tot segura. Per una part, crec que no perquè aquesta revista ha parlat de milers de personatges famosos com també de totes les religions i degut al dret que tenim, ells haurien d'haver acceptat que som un món amb llibertat d'expressió. D'altra banda, crec que els terroristes han utilitzat aquestes caricatures com a excusa per fer un atemptat, si no hagués passat això, haguessin trobat un altre tema per atacar.

Així doncs, des de aquí m'agradaria donar suport a totes les persones que estan vivint tot aquest atemptat a prop seu, i també admiro la solidaritat que aquestes estan tenint ajudant a les persones altament afectades.
 Finalment, dir a la gent que, siguin del país que siguin, utilitzin la llibertat d'expressió que posseïm per manifestar els seus arguments i arreglar tota aquesta tristesa escampada arreu del món.

1 comentari:

  1. Correcte.
    Hi ha algun error: ser musulmà no és una raça, és una religió.

    ResponElimina