dilluns, 19 de gener de 2015

El carrer de les Camèlies: Complex d'Èdip

El complex d'Èdip, va ser desenvolupat per Sigmund Freud, i aquest consisteix en un conjunt de sentiments i emocions experimentades per nens que es caracteritzen per la simultaneïtat de desitjos amorosos i hostils cap als pares. 
La relació del complex amb els clàssics és degut a l'obra de Sòfocles: Èdip Rei, en la qual Èdip n'és el protagonista. Aquest acaba matant el seu pare i es casa amb la seva mare, es per això que aquest complex s'anomena així, ja que els nens que pateixen aquest complex odien els seus pares i aprecien molt més a la seva mare, igual que Èdip. 

En el cas del Carrer de les Camèlies, el personatge que pateix aquest complex s'anomena Cosmo. El lector ho acaba descobrint ja que en Cosmo té penjat un quadre d'un cavall però anteriorment a aquest hi havia un retrat del seu pare, el qual en un moment de ràbia, aquest el va arrancar bruscament d'on es trobava i va decidir penjar-hi l'altre. Tambe ho pot trobar en el moment en què en Cosmo obliga a la Cecília a vestir-se amb un vestit de satí negre

Inacabat. 

1 comentari: