dilluns, 9 de febrer de 2015

Cafè amb llet: "Res es pot comparar a veure els meus fills malalts"

Escopint sang en silenci... 
Aquest petit paràgraf ens explica com una noia escopia sang, però com als Estats Units la sanitat és de pagament, aquesta no es podia permetre pagar-se una visita ja que la seva filla estava estudiant i tenia els estalvis justs. Al cap d'un any va decidir anar-hi perquè la sang cada vegada anava a més. La noia tenia càncer terminal, que podria haver eliminat si hagués estat tractat a temps.

Aquest article es basa en la situació que va viure Edward Kennedy, aquest tenia un tumor cerebral maligne que el van tractar amb la radiació de protons, gaudint de la millor atenció mèdica que els diners pot comprar. Però aquest fa una queixa de que no només han d'estar disponibles aquests tipus de tractaments per als privilegiats. A més a més, també explica com quan el seu fill de 12 anys, Teddy, va ser diagnosticat d'un càncer d'ossos del qual no en podia ser tractat per el tema dels diners, però varen tenir la sort de què en aquell moment volien dur a terme un assaig clínic i el varen agafar com a candidat. Gràcies a aquest assaig el seu fill està curat però ell, passant tantes hores a l'hospital, va veure com moltes famílies es quedaven sense tractament o es quedaven a la meitat d'aquest només pel sol fer de què a Estats Units la sanitat és privada. Al veure això, ell va decidir intentar posar fi a tota aquesta pobresa i injustícia. Durant quatre dècades, ha servit aquesta causa des del Senat dels Estats Units a qualsevol part del país.

En la meva opinió, trobo que una de les úniques bones que tenim en el nostre país, Espanya, és la sanitat pública, ja que cap persona es pot trobar en un cas d'aquests. A Estats Units malauradament això no és així, si vols gaudir d'una sanitat en condicions has de pagar. Trobo que es una cosa que haurien de plantejar canviar, ja que només l'1% de la població mundial és benestant i la resta amb prou feines arriben a final de mes, i així només aconsegueixen maximitzar la pobresa. Centrant-me en el cas del Sr. Kennedy, trobo que està molt bé el què està fent, lluitant pel dret de tots els ciutadans de poder gaudir d'una bona sanitat, ja que si no lluitem, ningú ho farà per a nosaltres.

"La primera riqueza es la salud"  Ralph Waldo Emerson

1 comentari: