dimarts, 24 de febrer de 2015

Convidades: Clàudia Stoka, Sara Osuna i Meritxell Solé

El passat divendres 20 de febrer ens va visitar la Meritxell Solé, filla de l'antic professor d'anglès de l'I.E.S. Vidreres Llorenç Solé. Va desenvolupar en una classe dinàmica totes les decisions que ella havia après durant la seva etapa d'estudi, l'etapa universitària.
Quan va acabar d'estudiar el batxillerat social aquí, a l'institut, ella tenia clar que volia estudiar Periodisme, però finalment a l'últim moment, va decidir-se per la carrera de traducció i interpretació tot escollint el japonès i l'anglès com a idiomes. Aquesta carrera, però, no va ser el que ella es pensava i no li acabava d'agradar. Tot i així va decidir acabar-la. Com que la carrera no li havia agradat, va decidir fer un màster en econòmiques perquè ella en aquells moments l'únic que pensava era en buscar treball i no en fer el que li agradava a ella. Així doncs, quan va acabar el màster va posar-se a buscar feina i va entrar al departament de producció de Mango. Va ser en aquesta etapa on ella es va adonar de que no podia passar-se la vida fent allò que no li agradava. Després de tot això, va decidir fer un altre màster sobre turisme, a la global business school. A l'estiu va anar-se'n a Costa Rica, ja que l'havien agafat per unes pràctiques. Va veure que allò era el que realment li agradava i li van oferir una feina fixa, així que no va dubtar en acceptar l'oferta. Actualment, està acabant de treure's el màster i quan acabi, tornarà a Costa Rica, aquest cop per quedar-s'hi.

Dilluns 23, ahir, van venir a visitar-nos les ex-alumnes Clàudia Stoka i Sara Osuna, tot explicant-nos les seves experiència sobre la universitat i el seu entorn.
La Sara està estudiant a la Universitat de Girona (UdG) i va i torna amb cotxe cada dia des de casa seva, al contrari de la Clàudia, que està vivint en una residència de Barcelona i està estudiant a l'Universitat Pompeu Fabra (UPF). Les dos estan estudiant una carrera d'econòmiques, la Sara Administració i Direcció d'Empreses (ADE) i la Clàudia la mateixa carrera però en Anglès International Buusiness Economics (IBE).
Les dos comparteixen l'opinió de que el batxillerat es complica a 2n i que primer es una mena de repàs de 4rt d'E.S.O. També ens han explicat com és tot el funcionament de la universitat: com es desenvolupen les classes, tema exàmens, etc. I sobretot han reforçat el punt en el què l'etapa universitària no només és per acabar la carrera tenir un títol i ja està, tot acabat, no, aquesta etapa ens ha de servir per a créixer com a persones, per a descobrir què som, què ens agrada, etc. i per fer noves amistats i canviar d'ambient.


Em sento molt identificada amb el què ha viscut la Meritxell, ja que jo crec que també faré una carrera que no m'acabi d'agradar perquè de moment, no he trobat cap carrera que em faci el pes. També m'hi identifico perquè a mi també m'agrada molt viatjar i descobrir món i noves cultures, i en un futur m'agradaria treballar a l'estranger.

"Nunca consideres el estudio como una obligación, sino como una oportunidad para penetrar en el bello y maravilloso mundo del saber." Albert Einstein (1879-1955)1 comentari:

  1. A veure si acabes...
    A corregir: "divendres" i "febrer" en minúscula
    Sobre la coma entre subjecte i verb "La Sara està..."

    ResponElimina