dilluns, 2 de març de 2015

Comentari de notícies del diari guanyador

"Haced lo que más os guste, pero con pasión" Pablo Escobar, Canal sur radio.

 El dilluns 9/11/2013 uns quants alumnes varen anar a fer una visita a Canal Sur, una ràdio de Andalusia i varen aprofitar per entrevistar en Pablo Escobar, un periodista que hi està treballant. Parlen de la seva feina com a periodista, què és el que més li agrada i en què es va basar per saber que el periodisme era al que volia dedicar la seva vida. Personalment, una de les paraules que m'ha arribat més a mi com a persona és la última pregunta a la que ell respon, que diu així: Aitor: ¿Qué consejo nos daría a los que queremos estudiar Periodismo? R: Haced lo que más os guste, porque vivimos en una sociedad cambiante. Ahora estamos en crisis pero a lo mejor cuando terminéis la carrera a lo mejor ya no, además hay mil medios de comunicación y el mundo del periodisme y la comunicación pues ya sabemos cómo está. El Correo y Canal Nova son un ejemplo de como está esto. La vida es pasión, es aventura es corazón. No me vale de nada que seas el mejor ingeniero espacial si realmente no te gusta. 

M'ha fet pensar, ja que sempre ens diuen que hem de fer el que tuingui més sortides, que puguis trobar una feina fàcilment, etc. però és això, hem de fer el que més ens agradi perquè així ja no haurem de treballar mai més, ens divertirem amb el que fem, i què millor que passar una vida fent el que més t'agrada? 

Link notícia: http://estudiantes.elpais.com/EPE2014/periodico-digital/ver/equipo/14/articulo/pablo-escobar-canal-sur-radio-pudimos-ser-testigos-de-como-transcurre-  


Los periodistas son, después de la construcción, el segundo sector en el que la crisis más está afectando" Guillermo Polo, Canal sur radio. 
Una quants alumnes varen anar a parlar amb l'antic secretari General de la Federació de Sindicats de Periodistes (FESP), i els va parlar de com la crisis no només està afectant a certs sectors, si no que també a l'àmbit periodístic.
Com abans, els alumnes fan la mateixa pregunta que li varen fer a Pablo Escobar, i ell contesta així:
G: Soy profesor de radio y ante todo periodista de cualquier medio de comunicación. Yo os aconsejo que viváis esto con aunténtica pasión, no significa que traguéis con todo, sino que lo que hagáis, lo hagáis bien. Formaos ante todo ya que estabamos encontrándonos con periodistas que no saben ni escribir, tienen faltas de ortografía, no están formados, no saben de lo que hablan. También tenéis que tener mucha suerte porque en estos momentos vais a necesitarla, a la suerte hay que ayudarla porque si sois realmente buenos tenéis muchas más posibilidades que otra gente que también tienen la misma formación y pasión pero no llega a dar lo que vosotros dais.

Com podem veure, també diu paraules semblants a en Pablo Escobar. La veritat és que no sé què comentar d'aquestes paraules, perquè crec que parlen per sí soles, així que deixaré que vosaltres ho interpreteu des del vostre punt de vista, tot i que espero que sigui el mateix que el meu, ja que us puc assegurar que el meu és molt positiu.

He escollit aquestes notícies perquè el periodisme és el que a mi m'agradaria estudiar en un futur i poder dedicar-m'hi, ja que ho trobo molt interessant, i aquestes dos notícies s'adhereixen al que jo pensava en vers al periodisme.                                                                                                                                                    

1 comentari: