dimarts, 3 de març de 2015

Exposicions al Santa Mònica i Virreina

SANTA MÒNICA
1 dia, 1 foto
Es tracta d'un projecte de fotografia documental que es basa en 365 fotografies perquè 365 dies fan un any, 31 fotògrafs perquè 31 dies són els que caben en un mes, i s'ha decidit l'any 2014 perquè és l'any que Catalunya fa 300 anys que va perdre la seva llibertat a la Guerra de Successió amb la implantació del Decret de Nova Planta.
Aquest projecte que varen dur a terme pretén fer arribar a la gent l'actuació de la vida quotidiana del nostre país durant el 2014. El seu objectiu és retratar Catalunya des d'una perspectiva econòmica, social, política i cultural, però també des del conflicte, les desigualtats, els problemes, les tensions, etc. Pretén captar amb les seves càmeres la gran diversitat i les riqueses vitals del lloc on vivim.
Personalment, trobo molt interessant aquest projecte i crec que el gaudirem bastant perquè ens farà pensar molt de la vida que estem vivint i del que volem arribar a ser. Sovint, no en som conscients del què fem o del perquè d'algunes situacions, ja siguin políti
ques, econòmiques, culturals o socials, i això ens ajudarà a veure tots els canvis que la societat ha anat desenvolupant al llarg d'aquest any, el 2014.
La inauguració es va dur a terme a l'Arts de Santa Mònica (Barcelona), la va inaugurar Artur Mas, el president de la Generalitat de Catalunya i, a més a més, s'hi varen incluir dotze textos de dotze escriptors catalans acompanyats per les seves respectives imatges.

1 comentari: